Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Софронијевић је рањен на прагу своје куће због свог имена и презимена

Петковић: Софронијевић је рањен на прагу своје куће због свог имена и презимена

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић обишао је данас Срећка Софронијевића из Звечана, рањеног прошле недеље у Звечану, приликом упада јединица Росу на север Косова.

Петковић је истакао да је метак који је Срећко примио био намењен читавом српском народу на северу Косова и Метохије.

“Метак који је примио Срећко Софронијевић  је био намењен читавом српском народу на северу КиМ, и зато с правом могу да кажем да је Софронијевић симбол страдања српског народа од свог терора који доживљава од стране Приштине и Аљбина Куртија. Оно што је посебан утисак јесу и речи Срећка Софронијевића да њега не боле његове ране, већ да га боли терор који се свакодневно од стране Приштине врши над нашим народом, како јужно тако и северно од Ибра. Срећко Софронијевић је храбар човек, отац двоје деце и погођен је испред своје куће у Рудару, само због тога што носи српско име и презиме”, рекао је Петковић.

Навео је да је Софронијевић домаћин човек, да му није жао што је рањен, али да му је тешко што није сада са својом породицом.

Петковић је Софронијевићу пренео и поздраве председника Александра Вучића који се свакодневно интересује за Срећково здравствено стање.

“Оно што желим овом приликом да поручим је да се добро загледа у ране Серћка Софронијевића и онај део међународне заједнице који је подржао Аљбина Курија у његовој сулудој намери да осваја север и врши терор и пуца на Србе на северу КиМ. Овако нешто никада више не сме да се понови. Јуначке ране Срећка Софронијевића говоре о томе колико је српски народ жртва на КиМ, али говоре и о томе колико је одлучан наш народ на КиМ да победи живот”, истакао је Петковић.

Директор Ургентног центра у Београду Марко Ерцерговац рекао је да је Софронијевић у стабилном стању.”Надамо се да ће у скорије време да се врати својој кући и настави са рехабилитацијом. Нема компликације које би биле виталне, а време ће показати његов пун опоравак”, рекао је Ерцеговац новинарима.

Софронијевић је након рањавања из ватреног оружја у тешком стању примљен у KБЦ Kосовска Митровица. Након збрињавања рана у KБЦ Kосовска Митровица, Софронијевић је пребачен у Београд на даље лечење у Универзитетско клиничко болнички центар Србије (УKЦС).

Извор: ТВ Мост

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …