Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Изјаве Бисљимија да неће формирати ЗСО врхунац неодговорности и цинизма

Петковић: Изјаве Бисљимија да неће формирати ЗСО врхунац неодговорности и цинизма

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је, поводом најновије изјаве главног преговарача Приштине Бесника Бисљимија да неће формирати Заједницу српских општина, да је то врхунац  неодговорности и цинизма што директно урушава наставак дијалога са Београдом.

“Због тога молимо Европску унију, као посредника у дијалогу и гаранта спровођења споразума, да реагује на овакве опасне поруке Приштине о кршењу споразума и Заједници српских општина.Реч је о флагрантном урушавању сваког будућег дијалога и договора, а уцењивачке и једностране изјаве чији је потписник Бисљими не помажу ни нормализацији односа ни потрази за компромисним решењем”, истиче у саопшштењу Петковић.

Он напомиње да је Београд, са своје стране, у потпуности показао конструктиван приступ дијалогу и опредељеност за поштовање постигнутих споразума, али са друге стране преговарачког стола на делу је потпуно одсуство било какве спремности за разговоре.

“А разговора о Заједници српских општина ће бити и то већ на следећој рунди дијалога, како је то јасно истакла и Европска унија. Зато би Приштини и Бисљимију било много сврсисходније да се добро припреме за разговоре о фомирању ЗСО, уместо што упућују претње.Није Београд крив што Аљбин Kурти није успео да освоји већину ни у једној општини на Kосову и Метохији и своје катастрофалне резултате не може сакрити нападима на српски народ, званични Београд и Српску листу”, истиче Петковић у саопштењу за медије.

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …