Главна / Вести / Косово и Метохија / Куп Косова и Метохије 24. октобра у Зубином Потоку

Куп Косова и Метохије 24. октобра у Зубином Потоку

У недељу 24. октобра у Зубином Потоку ће бити одржан Куп Косова и Метохије у шаху, најавио је гостујући у Јутарњем програму Радио Косовске Митровице, Момо Аџић секретар Шаховског савеза Косова и Метохије.

Право учествовања имају сви регистровани клубови са Косова и Метохије, али и познаваоци ове игре који нису чланови ниједног клуба.

Екипе треба да имају по четири такмичара, турнир се игра по Бергеровом систему. Могуће је пријавити се за такмичење најкасније тридесет минута пре почетка, наводи Аџић.

Ове године је интересовање изузетно, обзиром да су учешће најавиле екипе из Грачанице, Гораждевца, Лепосавића, Зубиног Потока и Косовске Митровице.

Титулу актуелног шампиона брани ШК “Трепча ” из Косовске Митровице, који ће наступити са три екипе, сениорском, јуниорском и пионирима.

За освојена прва три места организатори су обезбедили дипломе.

Победник осваја пехар и 12.000 динара. Вицешампион добија 8.000 динара, а трећепласирани 4.000 динара. Почетак турнира планиран је у 11х.

Говорећи о овој древној вештини Аџић наводи да је све је више младих који се за сада аматерски посвећују шаху, а да је на њима да се потрудие да омогуће адекватне услове како би их још више анимирали и заинтересовали за то. Тренутан недостатак адекватних просторија за одржавање такмичења и тренирање, као и недостатак финансијских средстава је велики хендикеп за напредовање, али се надамо да ће и то бити превазидкено, истакао је Аџић, уз захвалност Студенском дому и ПКЦ Акваријус који им уступањем простор у том смислу излазе у сусрет.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …