Главна / Друштво / ПКС: Компаније из Србије наступиће на сајму у Тирани

ПКС: Компаније из Србије наступиће на сајму у Тирани

Српски привредници учествоваће од 1. до 4. децембра ове године на Међународном општем привредном сајму “Тирана Интернатионал Фаир 2021” који се одржава у главном граду Албаније, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС).

Како се наводи, ПКС и Развојна агенција Србије (РАС) организују представљање нашиих домаћих компанија, њиховог пословања, производа и услуга, на националном штанду Србије.

“За српску привреду, Албанија је тржиште са значајним могућностима, са којим се бележи вишегодишњи раст робне размене. Током 2020. године, извоз у Албанију је порастао за 10 одсто, упркос проблемима које је пословању у свету донела пандемија корона вируса. У првих шест месеци ове године извоз је повећан за готово 30 одсто у односу на исти период претходне године”, каже Александар Радовановић, руководилац Центра за регионалну сарадњу у Привредној комори Србије.

Тржиште Албаније је веома интересантно за привреднике из Србије који у све већем броју остварују сарадњу са албанским партнерима, истиче Радовановић.

Знатан број домаћих привредних субјеката, од којих су неки већ наступали на овом тржишту, било куповином или оснивањем нових привредних друштава, планира да оснује представништва или инвестира у Албанији.

Сајам је добра прилика да домаћи извозници представе своје производне програме, извозне могућности, учврсте постојеће и успоставе нове пословне везе са партнерима из Албаније и излагачима из других земаља.

Међународни сајам привреде у Тирани је по броју излагача и посетилаца најзначајнија сајамска манифестација у Албанији која окупиља излагаче из више од 20 земаља.

Током 2019. године сајам је посетило више од 20.000 посетилаца, додаје се у саопштењу.

Пријаве за сајам трају до 5. новембра ове године путем е-маила: регион@пкс.рс

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Дечји хор “Деца неба” обележио Светски дан породице: Хоћемо срећну породицу!

Поводом Међународног дана породице, Дечји црквени хор храма Светог Димитрија „Деца неба“  извео је данас …