Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска Влада одобрила нове мере за сузбијање пандемије ковид-19

Косовска Влада одобрила нове мере за сузбијање пандемије ковид-19

 

Косовска Влада је на онлајн састанку на основу препорука Института за јавно здравље Косова, ресорних министарстава, заинтересованих страна и релевантних стручњака, донела одлуку о општим и посебним мерама за контролу, спречавање и борбу против пандемије ковид-19, реноси Газета експрес.
Још увек су на снази мере обавезног ношења маски и ограничења кретања од поноћи до 5 часова ујутру.

Такође је на снази забрана рада ноћних клубова, организовање фестивала, концерата, излета, поклоничких путовања, породичних славља (венчања, веридби) и друштвених забава, на целој територији Косова.

Сахране су дозвољене само уз учешће уже породице, уз одржавање физичке дистанце од 1 метра.

Угоститељским објектима је дозвољен рад од 5 до 23 часа.

„Мере за очување јавног здравља и заштиту од ковид-19 показале су се виталним за ограничавање ширења пандемије. Према недавним извештајима Института за јавно здравље, епидемиолошка ситуација на Косову је стабилна, али ризик остаје јер делта сој наставља да доминира у нашој земљи и у другим земљама у региону“, наводи се у саопштењу косовске Владе.

Истиче се да су нове мере усвојене у складу са подацима о епидемиолошкој ситуацији и препорукама Института за јавно здравље, у циљу очувања здравља и спречавања ширења коронавируса.

Извор: Косово онлине

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …