Главна / Вести / Косово и Метохија / Русија одлучно демантује да мења став о статусу Косова

Русија одлучно демантује да мења став о статусу Косова

Русија одлучно осуђује и одбацује све инсинуације о наводној промени става Москве према непризнавању самопроглашене „Републике Косово“, које су се појавиле након што су двојица сарадника приштинске Канцеларије амбасаде Русије у Србији напустили територију Косова, навела је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Самопроглашене „власти Косова“ и снаге које стоје иза њих не престају да врше провокације према руским дипломатама у Републици Србији. Чим су сарадници приштинске канцеларије амбасаде Русије у Србији напустили територију Косова, организована је била нова провокација – пуштена је дезинформација чији је циљ да се стави под сумњу приврженост Русије резолуцији СБ УН 1244“, објавила је Захарова на друштвеној мрежи Телеграм.

Она је нагласила да Русија одлучно осуђује „такво деструктивно понашање и одбацује све инсинуације о наводној промени руског става према непризнавању самопроглашене „Републике Косово“, пренео је Спутњик.

Раније су приштински медији јавили да су двојица званичника руске Канцеларије за везу у Приштини, која су проглашена за “персоне нон грата”, напустила територију Косова и Метохије.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …