Главна / Друштво / Савез слепих у Грачаници обележио 75 година рада и постојања

Савез слепих у Грачаници обележио 75 година рада и постојања

Општинска организација слепих и слабовидих Приштине са седиштем у Грачаници са 76 регистрованих чланова  данас јеобележило скоро исто толико година рада и постојања. Наиме, од оснивања прошло је 75 година, а јубијел је био повод за свечану Седницу на којој су сумирани досадашњи резултати рада. Била је ово прилика и да се укаже на проблеме недостатака финансијских средстава, као и потербу ширег разумевања друштва.

Божидар Стојановић председник општинске организације слепих у Грачаници истакао је да је највећи проблем запослење младих чланова.

“Имамо пет младих људи који су спремни и квалификовани за посао, али их не можемо запослити. Такође велики проблем представља то што овде не постоји школа за слепе, где би наши чланови учили на српском. Баријере постоје, у општини Грачаница не постоје говорни семафори и рампе. Наши чланови су на то навикли и крећу се помоћу пратиоца”, рекао је Стојановић.

И поред  бројних ограничења, Удружење слепих у Грачаници организатор је бројних активности и редовно је учесник семинара, курсева и такмичења за слепе на општинском и републичком нивоу.

На свечаној седници ветеран Трајко Петковић уручио је плакете најактивнијим члановима, а захвалнице су добили и појединци, организације и установе које помажу и подржавају рад Удружења слепих.

Check Also

“Нуклеус” и у специфичним условима успева да одржи пчелиња друштва

У односу на неке раније године, ова година није била претерано добра за пчеларство. Недовољне …