Главна / Вести / Србија / Вучић: Договорили сталну радну групу и политички споразум

Вучић: Договорили сталну радну групу и политички споразум

Председник СНС Александар Вучић, након састанка са представницима СПС, истакао је да је договорено формирање сталне радне групе за усаглашавање свих даљих акција у предизборном процесу, али и припрему политичког споразума о деловању после избора.

Вучић је, на конференцији за штампу у седишту СНС, казао да је разговарано о будућим активностима, да се разговарало пре свега о политици коју треба да воде, како Србија треба да изгледа, шта је то што могу зајендицкци да ураде, али и шта је урађено.

„Договорили смо формирање сталне радне групе која треба да ради на усагласасавању свих даљих акција, сарадње у самом изборном процесу, медијског представљања, резултата које смо постигли“, објаснио је он.

Пренео је да је договорена и припрема политичког споразума у будућности о томе како после избора да делују две странке заједнички, да осигурају наставак реформи, великих промена за нашу земљу.

С тим у вези биће обезбеђени људи који ће у састављању тог важног папира учествовати.

„Постоји добра воља у обе политичке партије да наставе са сарадњом, да она увек буде продубљена и истовремено донесе много тога доброг грађанима Сбрије. То што ће политичке партије радити једну или другу ствар није важно ако се не постижу најбоље ствари за наш народ. Верујем да разговори иди у најбољем могућем смеру. Наша сарадња биће настављена, а у ком облику и форми, биће одлучено у наредном периоду“, подвукао је он.

Казао је да су настављене припреме за скупштину СНС, која треба а се одржи 13.новембра.

Верујем да ће ситуација са короном бити много повољнија него данас. То је прилика да изађемо са документима „Србија 2030“, са плановима и програмом наше странке. Важно је да изађете са извештајем шта сте урадили, али и плановима за будућност, не са увредама политичких противника јер је то манир слабих“, истакао је Вучић.

Казао је да мора још нешто да се уради и у организационом смислу.

„Некада арогантно звучи када кажете да смо највећа партија не само на Западном Балкану, али и шире. Никада нисмо довољно задовољни и увек је потребно проширити своје акпацитете и пре свега жељу људи да ствари мењају, да направимо од Србије још боље место за живот“, нагласио је он.

Указао је да очекује да ће стопа раста у овој години бити 7,5 одсто, а комбиновано са прошлом годином, очекује да ће Србија бити број 1 у Европи по расту.

„То би био историјски успех. У две године када саберете стопу раста готово је извесно да ћемо бити број 2, али се надам да ћемо бити број 1. То је велики успех грађана. Од тога ћемо имати веће плате, пензије, више путева, позоришта, лекова, нове стадионе, више чистог ваздуха реке, сигурнију енергетску ситуацију,…“, објаснио је он. Најавио је да је сутра Света Петка, слава странке, којој ће присуствовати.

Ове годиен раст 7,5 одсто – први у Европи

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић истакао је вечерас да очекује да ће ове године стопа привредног раста Србије бити 7,5 осто.

„Комбиновано са прошлом годином, очекујем да ће Србија бити број 1 у Европи по расту“, нагласио је он.

Вучић је истакао да би то био историјски успех.

„У две године када саберете стопу раста готово је извесно да ћемо бити број 2, али се надам да ћемо бити број 1. То је велики успех грађана. Од тога ћемо имати веће плате, пензије, више путева, позоришта, лекова, нове стадионе, више чистог ваздуха реке, сигурнију енергетску ситуацију,…“, објаснио је он.

Нисмо разговарали о кандидату за председника

Председник СНС Александар Вучић пренео је вечерас новинарима да са председником СПС Ивицом Дачићем није договорио све модалитете о кандидату за председничке изборе, али да је лидер социјалиста поновио да би он, ако би имали заједничког кандидата, само приватио да то буде Вучић .

Вучић је на конференцији за новинаре, после разговора са Дачићем у седишту СНС-а, подсетио да је и Александар Вулин раније рекао да неће подржати ниједног другог кандидата из СНС осим њега.

Додао је да СНС-у, међутим, предстоји да направе најбољи могући распоред листа и кандидата да би се, како је рекао, супродставили тајкунима и њииховом новцу.

“Нисмо договорили техничке детаље, разговарали смо о политици и како да штитимо наше државне интересе”, рекао је Вучић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић председник СНС-а до избора, изабрани нови потпредседници

Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова те …