Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић подсетио Родеа на забрану уласка спортиста Србије на КиМ

Симић подсетио Родеа на забрану уласка спортиста Србије на КиМ

Потпредседник Српске листе Игор Симић данас је подсетио на примере када је спортистима из централне Србије забрањен улазак у јужну покрајину, реагујући тиме на наводе амбасадора Немачке у Приштини Јорна Родеа на Твитеру да “политизација спорта никада није добра идеја”.

“Мислите на ове акције?”, упитао је Симић на Твитеру и окачио чланак у којем се подсећа на примере када је спортистима из централне Србије био забрањен улазак на територију Косова и Метохије.

Роде је претходно на Твитеру написао да “политизација спорта никада није добра идеја” и оценио да је то што приштински спортисти не учествују на светском првенству у боксу, које се одржава у Београду, пример “затвореног, а не отвореног Балкана”.

Роде је тиме реаговао на то што је косовским боксерима, који је требало да учествују на Светском првенству, ускраћен долазак у Београд у дресовима са обележјима самопроглашене државе.

“Спречавање косовских боксера да учествују на шампионату иде у супротном смеру. На жалост ово је пример затвореног, а не отвореног Балкана”, навео је Роде.

Косовским боксерима, који је требало да учествују на шампионату света, није дозвољен улазак у централни део Србије у дресовима са обележјима самопроглашене државе.

Светско првенство у боксу почело је 24. октобра и трајаће до 6. новембра.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …