Главна / Вести / Косово и Метохија / Донација КФОР-а за поправку крова Омладинског центра у Великој Хочи

Донација КФОР-а за поправку крова Омладинског центра у Великој Хочи

Италијански контигент КФОР-а подржао је радове на реконструкцији крова и олука на Омладинском центру у Великој Хочи, као и соларно напајање струјом за исти објекат, пренео је Радио Гораждевац.

Радови ће бити од суштинског значаја за младе људе из села, којима ће ове просторије служити за окупљање и дружење. Примопредају вредне донације обавио је командант Регионалне команде КФОР-а Запад, пуковник Андреа Бертако.

Представник Велике Хоче Мирослав Лукић захвалио се КФОР-у, а посебно италијанском контингенту, што су помогли у овом значајном пројекту који ће деци из села пружити прилику да се сусрећу на безбедним и модерним местима.

Донације које је омогућио КФОР део су сталне посвећености Италије да непристрасно подржи све заједнице на Косову, без обзира на њихову етничку припадност, наводи се у саопштењу КФОР-а. Италијански контингент мисије КФОР, реализацијом пројеката цивилно-војне сарадње настоји да обезбеди испуњење задатка мисије по резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација из 1999. године, како би се гарантовао безбедно и сигурно окружење за све заједнице које живе на Косову.

Извор: Косово онлине/Радио Гораждевац

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …