Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић са новим командантом КФОР-а о безбедносној ситуацији на Косову

Министар Ракић са новим командантом КФОР-а о безбедносној ситуацији на Косову

Министар за заједнице и повратак  Горан Ракић састао се данас са новоименованим командантом КФОР-а Ференцијем Кајаријем. На састанку је разговарано о безбедносној ситуацији, ЗСО, као и о интервенцији припадника РОСУ на северу Косова.
Безбедносна ситуација на Косову, последње интервенције припадника РОСУ на Северу Косова, страх повратника од инцидената када су у питању средине у којима живе, неопходност формирања Заједнице српских општина су данас биле теме првог састанка министра за заједнице Горана Ракића и команданта КФОР-а на Косову, од његовог ступања на дужност, генерала-мајора Ференца Кајарија.
Министар Ракић се на почетку састанка захвалио команданту Ференцу Кајарију на принципијелном ставу КФОР-а и истакао да је КФОР по Резолуцији 1244 Савета безбедности УН мора остати једини гарант стабилности и безбедности на Косову”, објављено је на фејсбук профилу министра Ракића.
„Обезбеђивање сигурности и безбедности мора бити примарна ствар и на томе требамо сви радити. Једино тако можемо постићи дугорочни мир и стабилност”, казао је министар Ракић.
Министар је током састанка генерал-мајору Кајарију пренео да је формирање заједнице Српских општина основни механизам за бољи живот Срба на Косову и да се управо због тога инсистира на што скоријем формирању ЗСО.

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …