Главна / Вести / Косово и Метохија / Арлов: Благослов који сам добио је за мене слобода

Арлов: Благослов који сам добио је за мене слобода

Дан који сам дуго очекивао да будем домаћин ктиторске славе Пећке Патријаршије Свети Арсеније Сремац данас, 10. новембра се остварио уз благослов Његове светости патријарха српског Порфирија и епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија, и тим благословом ја сам слободан човек, изјавио је председник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов поводом позива игуманије Харитине да присуствује том догађају.

“Нећу моћи данас да окренем и преломим за мене посебан славски колач, Нећу моћи да се помолим свим нашим светима и историјским личностима сахрањеним у Криптама све четири цркве Патријаршије. Домаћинство ћу и данас опет испоштовати и понети, биће осветлан образ моје породице, Одбора и Републике Српске. Домаћинство ктиторске славе сада заједно са протојерејем ставрофором Милијом Арсовићем уз Божију вољу и благослов ћу понети са срцем и душом наше колевке српске Пећке Патријаршије и преузети домаћинство. Одбор и ја и за наредну 2022. годину”, наводи Арлов.

Истиче да су полиција и безбедносне службе приштинских институција и сада уочи славе, већ тречи пут, издале документ о забрани уласка на Косово и Метохију и грубо нарушиле његову слободу и слободу кретања.

“Али мој благослов који сам добио је за мене слобода, Част и понос је кад од таквих личности, патријарха и епископа добијеш благослов да будеш домаћин на тако великом и Светом месту каква је за нас све Србе наша српска Пећка Патријаршија, наша колевка и извор духовности. Ово је велики понос и благослов за мене, моју породицу и целу Републику Српску што настављамо традицију домачина ове велике ктиторске славе наше српске Патријаршије, колевке наше Свете СПЦ. Посебне честитке за овај велики дан и празник Игуманији Харитини и сестринству које у тешким временима чувају нашу Икону и сабиру нас, Честитка и срећна слава Преосвештенствима, монасима, свештенству свој српској браћи, кумовима, гостима и мом пријатељу протојереју-ставрофору Милији Арсовић срећан данашњи дан на који је прије 30. година рукоположен да служи Богу”.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …