Главна / Вести / Косово и Метохија / Маја Фићовић: Наш императив је одговорно новинарство

Маја Фићовић: Наш императив је одговорно новинарство

Радио Косовска Митровица обележава 39 година постојања и успешног рада. Бројни прилози, запажене емисије, признања и награде,актуелан програм и интернет портал су оно чиме се овај медиј после 39 година рада може похвалити. По речима координаторке Радио Косовске Митровице ова годишњица обележава се скромно и радно у овом медију који функционише у оквиру Мреже Мост, али са очекивањем да ће наредна јубиларна 40-та година рада бити обележена веома свечано.

– Оно што је нама важно јесте да увек будемо на сваком месту. Да информишемо правовремено, објективно и тачно. Радио Косовска Митровица негује одговорно новинарство. То је наш императив. Када вам слушаоци верују и када су ту, онда нема бојазни да нећемо и даље остати на истом курсу, извештавати, радити, забављати их добром музиком, образовати, едуковати их кроз разне образовне емисије, културне емисије. Наравно, незаобилазан је и политички контекст зато што смо на таквом простору, а у Косовској Митровици увек има много тога о чему бисмо извештавали. Битно је да радимо и да смо у служби наших слушалаца и нашег народа на КиМ 24 сата дневно – каже за програм Радио Грачанице Маја Фићовић.

Фићовић наглашава да је овом радију веома важна подршка Мреже Мост чији је део, као и директорке овог предузећа Слађане Иванчевић, а истовремено и добра сарадња са свим осталим јединицама Мреже Мост.

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …