Главна / Друштво / Десети “Графест” отворен приказивањем документарног филма “Тамо где сунце спава” ауторке Слађане Иванчевић

Десети “Графест” отворен приказивањем документарног филма “Тамо где сунце спава” ауторке Слађане Иванчевић

Десети међунардни фестивал документарног филма и телевизијских форми “Графест” отворен је данас у Дому куктуре у Грачаници приказивањем  филма “Тамо где сунце спава” који је рађен у продукцији ЈП “Мрежа Мост”.

Ауторка филма “Тамо где сунце спава” Слађана Иванчевић истакла је да је част што је управо овим филмом отворен десети “Графест”.

“Филм је рађен у продукцији ЈП “Мрежа Мост”, учествовале су све наше пословне јединице, Лана Токовић је радила музику за филм, Наташа Миладиновић сценарио и још велики број наших колега је учествовао у стварању филма. Прича је топла, истинита и тужна, говори о интерно расељеним лицима са Косова и Метохије који више од двадесет година не могу да се врате на своја огњишта”, истакла је ауторка филма “Тамо где сунце спава” Слађана Иванчевић.

Иванчевић каже да медији  ЈП “Мреже Мост”  редовно учествују на Графест-у  и да су добитници вредних награда и признања. На крају, честитала је свим ауторима улазак у ужи избор и пожелела срећу.

Ауторка музике за филм “Тамо где сунце спава” Лана Токовић каже да јој је велика част и задовољсво, али и да је био изазов унети се у причу некога ко је преживео оно што су преживели расељени са Косова и Метохије.

“Радили смо као тим, гледала сам да музика испрати сваку слику, на крају драго ми је да видим да смо успели, да је свака слика испоштована, да је испоштована ауторка Слађана Иванчевић. Када смо завршили филм и пустили га колегама из “Мреже Мост” многи су и заплакали.

Десети Графест који се од 29.новембра до 1. децембра 2021. године одржава у Дому културе “Грачаница”, који је и организатор фестивала, одржава се под покровитељством Министарства за културу и информисање и Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

 

Check Also

Старовић: Немам велика очекивања од састанка у Бриселу, тешко ће доћи до промене понашања Куртија

Бојим се да ће тешко доћи до промене обрасца понашања који је Аљбин Курти успоставио …