Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић са амбасадором Боцан-Харченком о дијалогу Београда и Приштине

Петковић са амбасадором Боцан-Харченком о дијалогу Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији, Њ.Е. Александром Боцан – Харченком, са којим је разговарао о последњoj рунди техничког дијалога у Бриселу и о изгледима за наставак разговора Београда и Приштине.

Петковић је нагласио да је Приштина поново показала да наставља са праксом обесмишљавања дијалога, а категоричко одбијање приштинске делегације да разговара о формирању Заједнице српских општина, прети да доведе до ерозије Бриселског споразума, али и ауторитета међународне заједнице, која је гарант његове имплементације.

“Због опструкције Приштине, није било услова за директне разговоре две делагације, већ само за билатералне разговоре са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком”, рекао је директор Петар Петковић, указавши на чињеницу да је Приштина овога пута отишла и корак даље, одбијајући да са Београдом разговара и о питањима енергитике, што је у исто време потврдио и Аљбин Курти у Приштини.

Директор Петковић је истакао да је Београд спреман да се у сваком тренутку одазове позиву за наставак дијалога и да очекује да се што пре заустави серија опстрикције преговора, али и да сматра да је дошло време да престане да се толерише кршење постигнутих споразума и договора, као и неодговорних и опасних изјава и потеза, који долазе од стране Приштине.

Захваливши руском амбасадору на досадашњој подршци Москве територијалном интегритету и суверенитету Србије, директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић је истакао да ће братске везе наша два народа, као и однос суштинског разумевања и поверења и даље да буду темељ изванредних односа наших држава.

Саопштење

Check Also

У Грачаници одржан протест подршке Србима са севера Космета

Велики број мештана Грачанице и околних места, са целе територије ове општине окупио се данас …