Главна / Друштво / Конституисан нови сазив СО Грачаница; Љиљана Шубарић преузела дужност председника ОГ

Конституисан нови сазив СО Грачаница; Љиљана Шубарић преузела дужност председника ОГ

Одборници Скупштине општине Грачаница данас су положили заклетву на свечаној седници и преузели дужност у парламенту за наредне 4 године. Након свечане седнице извршена је инаугурација новоизабране председнице општине Грачаница Љиљане Шубарић кандидаткиње Српске листе.

У Грачаници је данас конституисан нови сазив Скупштине општине Грачаница. Нови сазив чини 19 одборника, 18 њих из Српске листе, а један одборник је представник албанске заједнице. Преседавајући скупштине у новом сазиву је Милан Димитријевић професор из Грачанице, а његов заменик је Љеутрим Ајети представник албанске коалиције.

У свом првом обраћању новоизабрана градоначелница Љиљана Шубарић одборницима је пожелела успешан рад и да службу грађанима, јер само тимским радом општина Грачаница може постати боље место за живот.

“Грађани су нас одабрали, а то нам даје огроман политички значај и легитимитет. Руководећи се одговорношћу политичком и моралном јасно хоћу да ставим до знања да ћу бити представник свих грађана, да ћу службу народу вршити праведно и једнако према свима, без обзира на верску, националну, политичку и било коју другу припадност. Желим да се захвалим свим грађанима који су нам указали поверење и дали глас Српској листи.

Шубарић додаје да су упознати са свим изазовима са којима се грађани сусрећу и каже да су сада ти изазови њихов посао, њихова обавеза и приоритет Српске листе.

“Српска листа је на овим изборима остварила још једну велику победу, зато што је наступила јединствено ослањајући се на подршку наше државе. Због тога данас желим да упутим посебне поруке захвалности нашем председнику Александру Вучићу, јер без њихове подршке наша политичка борба овде не би имала смисла, а то народ јако добро зна”, нагласила је Шубарић.

“Политика која се буде водила у општини Грачаница биће политика континуитета, политичке борбе Српске листе, а основно политичко и морално начело наше борбе и службе грађанима биће правда, оруђе правде биће социјална карта и тај концепт не смемо заборавити”, закључује Шубарић.

Иначе, Љиљана Шубарић дужност је преузела од Срђана Поповића који је био на челу општине претходне 4 године.

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …