Главна / Вести / Косово и Метохија / Радојевић положио заклетву, Немања Бишевац председник СО Северна Митровица

Радојевић положио заклетву, Немања Бишевац председник СО Северна Митровица

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић и одборници у Скупштини општине, положили су данас свечану заклетву. За председника Скупштине именован је Немања Бишевац из Српске листе, док је на место потпредседника постављен одборник из редова Грађанске иницијативе “Митровица”, Скендер Садику. Функцију заменика градоначелника поново ће обављати Адријана Хоџић.

Градоначелник Северне Митровице, Милан Радојевић, изразио је захвалност грађанима општине Северна Митровица који су изашли на изборе и тиме, како је навео, показали огромну одговорност, а одборницима поручио да од њих очекује да буду на услузи свим грађанима.

„Као градоначелник, трудићу се да будем на услузи свим нашим грађанима којима је помоћ потребна. Исто то очекујем и од вас – да заједно правимо приоритете, да заједничким залагањем радимо на њиховој реализацији.“

Додаје да ће се борити за права свих грађана, без обзира на етничку припадност, уз напомену да су то и темељи Српске листе „које ћемо наставити да спроводимо и убудуће“

„Борићемо се за слободу говора, слободу кретања, борићемо се за нове инфраструктурне и грађевинске подухвате, борићемо се за улагање у здравство и образовање, али исто тако не заборавите да гласови грађана нас обавезују да се боримо и за оснивање Заједнице српских општина, која никога не угрожава, али гарантује све претходно наведено“, поручио је Радојевић.

Нови одборници СО Северна Митровица који су данас положили заклетву су: Иван Запорожац, Душан Димитријевић, Ивана Ракић, Јована Станковић, Биљана Вукићевић, Гордана Савић, Синиша Лазић, Небојша Милановић, Иван Виријевић, Биљана Видосављевић, Дејан Гурешић, Миодраг Ралић, Драгиша Максимовић, Даница Радомировић и Фљутура Хамзи Аземи.

Александар Спирић дао је оставку на одборничко место у СО Северна Митровица, као и Милан Радојевић због избора на место градоначелника.

Данашњој конститутивној седници присуствовало је 17 одборника.

Уз одборнике Скупштине општине Северна Митровица, полагању заклетве присуствовао је потрпедседник Српске листе Игор Симић, као и представници Министарства администрације локалне самоуправе.

На локалним изборима, одржаним 17 октобра, Српска листа је у Северној Митровици освојила 17 одборничких места, док су два припала Грађанској иницијативи „Митровица”.

Извор: Радио Контакт Плус

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …