Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун: Нови командант КБС спреман на све против српског народа

Дрецун: Нови командант КБС спреман на све против српског народа

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун каже да је очигледно да Приштина променама на челу Косовских безбедносних снага жели да употреби КБС за једностране насилне акције на северу Косова.

Поводом именовања новог командата КБС, уместо Рахмана Раме који је поднео оставку на то место, Дрецун каже да су нашли особу која је спремна да уради све.

“У Башкину Јашарију су пронашли особу, криминалца који ће бити спреман да уради све што може против српског народа и да искористи максимално капацитете КБС да доврши ентичко чишћење Срба и као такав представља ризик по безбедност и опстанак Срба на Косову и Метохији”, истиче Дрецун.

Поводом писања албанских медија да је Рама одбио да пошаље возила КБС на север као подршку полицијској акцији, Дрецун је за Косово онлајн рекао да су очигледно тражили неког ко би био спреман да у наредном периоду употреби опрему, наоружање, возила и људство из КБС за неке нове акције на северу Косову.

“Ту је постојао план, судећи по писању медија, да се употребе и нека возила из састава КБС за полицијску акцију на северу, што није дозвољено на основу споразума који је Београд постигао са НАТО и који подразумева да без претходне сагласности Кфора КБС не може да борави на северу”, рекао је Дрецун.

Навео је да је после тога уследило упозорење амбасаде САД да техника и опрема коју донирају САД не може да се користи у другим формацијама без америчког одборења.

Дрецун је рекао да је нови командант КБС већ био предмет интересовања и Кфора и Унмика и налази се у “Белој књизи” организованог криманала коју је Кфор објавио за своје интерне потребе.

“Може се претпоставити да ће Башким Јашари бити спреман да извршава и такве налоге, да без одобрења командата Кфора употреби опрему или људство КБС за акције на северу”, рекао је Дрецун.

За Башкина Јашарија је навео и да је припадник једног од најјачих криминалних кланова на Косову.

“То је клан Јашари, чији је вођа Рифат Јашари. Башкин Јашари је као бригадни генерал косовског заштитног корупуса био идентификован као криминалац који је укључен у шверц дроге и оружја, у организовање проституције, изнуде и рекетирања, у чему је активно сарађивао и сарађује са дреничком криминалном групом Хашима Тачија”, каже Дрецун.

Извор: Косово онлине

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …