Главна / Вести / Косово и Метохија / Васић: Скандалозна одлука Апелационог суда да потврди пресуду Крстићу

Васић: Скандалозна одлука Апелационог суда да потврди пресуду Крстићу

 

Одлука Апелационог суда да Златану Крстићу потврди пресуду којом је кажњен са 14 година и шест месеци затвора је скандал који не чуди, изјавио је за Косово онлајн адвокат Дејан А. Васић.
Васић, који је Крстићев бранилац, нагласио је да је досадашња пракса приштинских судова показала како је довољно да било ко упери прстом у Србина на Косову оптужи га да је извршио ратни злочин и да суд одреди тешку казну затвора.

“У првостепеном поступку саслушан је велики број сведока који је тврдио да је Златан Крстић виђен међу стотину полицајаца и војника, али ни један од сведока није рекао да је видео Крстића како врши било коју радњу. Од кад је света и права кривично дело је људска радња, само за косовско правосуђе се кривично дело може осудити иако радња не постоји”, рекао је Васић.

Апелациони суд у Приштини потврдио је данас пресуду Посебног одељења Основног суда у Приштини из марта ове године, којом је Крстић осуђен на 14 година и шест месеци затвора.

Оптужен је да је током 1999. године као припадник српске полиције учествовао у прогону, отмици, а потом и убиству четири члана породице Нухај из Неродимља.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић разговарао са породицом Николе Недељковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је разговарао са породицом Николе Недељковића …