Главна / Култура / Србија и Република Српска заједничким снагама чувају културну баштину

Србија и Република Српска заједничким снагама чувају културну баштину

Заједничким снагама Завод за прочавање културног развитка, у сарадњи са Републичким заводом за заштиту културно-историјског и природног наслеђа Републике Српске и Музејом Херцеговине у Требињу, ускоро ће почети да ради на књизи од националног значаја „Укуси Херцеговине“ која ће на аутентичан начин представити културну баштину и историјско-етнолошко наслеђе Херцеговине.

Повезаност Србије и Републике Српске је све присутнија и наставља се уз заједнички труд како би се очувале и промовисале заједничке културне вредности, наводи Завод за проучавање културног развитка.

Поводом потписивања споразума о међурепубличкој сарадњи, в.д. директор Завода Марко Крстић рекао је да Завод за проучавање културног развитка наставља да проширује своју издавачку делатност.

“Управо због тога наш ауторски тим који воде Дејан Загорац и Јелена Ђорђевић уз подршку наших пријатеља из Републичког завода и Музеја Херцеговине, радиће ову капиталну књигу на коју ћемо сви бити поносни и која је прва такве врсте у региону”, рекао је Крстић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Хуманитарна радионица Ансамбла “ВЕНАЦ” и “Госпон тамбураша”

Ансамбл ВЕНАЦ је 08.12.2021. организовао у Грачаници хуманитарну јавну радионицу таамбурашке праксе, заједно са тамбурашким …