Главна / Вести / Косово и Метохија / Балерине из Грачанице освојиле прва четири места

Балерине из Грачанице освојиле прва четири места

Балерине из Балетске школе Дома културе „Грачаница“ освојиле су прва четири места на Првом интернационалном такмичењу у класичном и модерном балету, које организује Српска асоцијација плесних организација (САПО).
Прва места су освојена у свим категоријама у којима су наступале: балет група – Waltc of mistake; соло варијација 1 -Blue Bird; соло варијација 2 – Сoppelia doll и дует – Pizzicato.
„Веома смо срећне што смо данас освојиле четири златне медаље. Ово је тако важно за све нас“, каже Николина Ђорђевић која је освојила злато у соло варијацији 2 – Сoppelia doll, узраст од 13 година.
Кореограф Уна Степановић са Института за уметничку игру, која ове сезоне води Школу сматра да је ово велики резултат младих балерина, њихових наставника, Дома културе и Института за уметничку игру.
„Ја сам данас јако поносна учитељица балета, захваљујем се свима. Захваљујем се мојој дечици ово је за њих тек почетак, већ сутра спремамо нове наступе и такмичења“, рекла је кореограф Уна Степановић.
У периоду пандемије посебно је било важно одржати конитуитет наставе и часове балета.
„Наши резултати од 2017. године до данас показују да се рад и таленат, упркос бројним прперекама, увек исплате и да буду награђени. Имамо капацитета да, у оквиру Дома културе, формирамо и одржимо школу којом ћемо се сви поносити“, сматра координаторка Школе балета Снежана Бурсаћ Петровић
.
Одлазак на такмичење и смештај омогућили су Општина Грачаница, Синдикална организација ЈП ТЕ Косово, ресторан „Посебна прича“ Грачаница и „Југо“ маркет Грачаница.

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …