Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Перфидан притисак на Србе у Косовском Поморављу

Канцеларија за КиМ: Перфидан притисак на Србе у Косовском Поморављу

“Недопустиво је и срамотно данашње поступање Косовске полиције која је више сати, без ваљаног основа, претресала куће две српске породице из Шилова и њих изложила додатном притиску и узнемиравању”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ поводом данашње акције косовске полиције у Шилову.

Из Канцеларије истичу да је “реч о типичном примеру застрашивања Срба који живе у Косовском Поморављу и перфидном притиску од стране Приштине да се они одатле иселе”.

У саопштењу се наводи да “иако у кућама домаћина Џаклића и Михајловића ништа нелегално није пронађено, они су више сати били жртве полицијског проверавања, услед кога су претрпели снажан стрес”.

“Познат је и опробан механизам да власти у Приштини на челу са Аљбином Куртијем, под различитим изговорима, шаљу полицијске снаге у српске куће и села не би ли тако унели додатни немир и страх међу преостали српски народ у покрајини”, оценила је Канцеларија.

“Оно на шта Курти и његови сарадници никако не рачунају јесте чињеница да никаквим једностраним акцијама, нити новим притисцима неће сломити дух и снагу Срба на простору Косова и Метохије, нити изазвати неодмерену реакцију српског народа који је увек окренут миру и мирном суживоту”, закључује се у саопштењу Владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Саопштење

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …