Главна / Вести / Косово и Метохија / Вредна донација општине Грачаница одељењу физијатрије

Вредна донација општине Грачаница одељењу физијатрије

Општина Грачаница донирала је данас вредне медицинске апарате одељењу физијатрије Дома здравља у Грачаници, који ће како је истакнуто на примопредаји, у многоме допринети квалитетнијим медицинским услугама нашим суграђанима.

Апарате за ласерску, електро и тенс терапију одељењу физијатрије уручила је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, која је истакла да ће општина наставити са подршком здравственим институцијама, јер је здравство један од стубова опстанка нашег народа на овом простору.

„Наши лекари, здравствени радници и пацијенати ће бити приоритет и све ћемо набављати према њиховој потреби, по том принципу је урађена и ова донација. Општина остаје отворена за сарадњу, дајемо значај кључним секторима, као што је здравствена заштита, јер наш здравствени систем је стуб опстанка и останка на овом простору“, казала је председница Шубарић.

Директорица Дома здравља Грачаница Мирјана Димитријевић рекла је да је сарадња општине Грачаница и Дома здравља на високом нивоу, и да је и ова донација, као и све претходне, веома важна, узимајући у обзир број пацијената који гравитира у овој установи.

„У протеклом периоду имали смо велику помоћ Општине Грачаница и Одељења за здравство, како у адаптацији овог простора у којем радимо, тако и у донирању опреме са којом раде наши лекари и физиотерапеути. Велики број пацијената гравитира према нашем Дому здравља и којима се пружају ове услуге, само у овој години имали смо око 2200 пацијената којима је пружено више од 30000 услуга“, казала је Димитријевић која се захвалили председници општине на вредној донацији.

Физијатар др Славица Самарџић истакла је да одељење физијатрије до сада није имало ласер и да су апарати које су данас добили веома корисни у терапији бола.

Вредност донираних апарата износи 10.000 евра.

 

 

 

 

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …