Главна / Вести / Косово и Метохија / Стефановић: Формирање тзв војске Косова дестабилише регион

Стефановић: Формирање тзв војске Косова дестабилише регион

Нове најаве стварања такозване косовске војске и њеног појачавања у погледу опремања и финансирања, доносе узнемирења, како у нашој јужној покрајини, тако и у целом региону, изјавио је данас потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић.

Како је саопштило Министарство одбране, Стефановић је позвао све међународне актере да упозоре привремене приштинске органе да не чине тако нешто.

“Већ смо имали прилике да видимо да су такве активности углавном биле усмерене на угрожавање Срба на Косову и Метохији и да не могу донети ништа добро ниједном грађанину који живи на територији наше земље. Жао ми је што се не примењује доследно Резолуција 1244 према којој је КФОР једина оружана сила која може да постоји на Косову и Метохији”, рекао је министар.

“Ово је време да позовемо све међународне актере и Европску унију и све чланице Савета безбедности Уједињених нација да упозоре приштинске органе да не чине тако нешто, јер су то претње и стабилности и безбедности у овом делу Европе. Србија, предвођена председником Вучићем, је та која се залаже за мир и за изградњу могућности да сви живимо нормално, али ћемо, наравно, на целој својој територији, укључујући и нашу јужну покрајину, штитити и захтевати поштовање међународног права и Резолуције 1244”, поручио је Стефановић.

Извор: Танјуг

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …