Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћ за поплављена стамбена домаћинства у Грачаници

Помоћ за поплављена стамбена домаћинства у Грачаници

Пета ванредна седница Скупштине општине Грачаница одржана је данас , а главна тачка односила се на пружање финансијске помоћи поплављеним стамбеним објектима почетком 2021. године.

Скупштина општине Грачаница усвојила је на седници одлуку о додели финансијске помоћи домаћинствима која су претрпела штету на стамбеним објектима у поплавама јануара ове године, а коју је општина Грачаница добила са централног нивоа.

Директор одељења јавних служби Општине Грачаница Владица Трајковић, који је казао да су Општини, од стране Владе Косова и Међуминистарске комисије, додељена средства у износу од 38.000 евра, која ће у једнаком износу бити расподељена домаћинствима која су штету услед поплава претрпела искључиво на стамбеним објектима.

„Косовска влада тражила је да се у што краћем временском року достави извештај, због чега формирана Комисија није успела да обиђе сва домаћинства, па се су се спискови правили и на основу извештаја представника села“, казао је Трајковић.

Председавајући СО Милан Димитријевић казао је да ће 38.000 евра биди подједнако расподељено на нешто више од 80 домаћинстава.

Заменик председника општине Грачаница Милан Јоксимовић је истакао да ће Општина Грачаница пронаћи начин да помогне и осталим домаћинствима.

„Средства морају бити подељена људима којима су оштећени стамбени објекти. Општина ће направити листу оних који нису били обухваћени првим списком и у следећој фискалној години наћи ћемо средства и поделити их у циљу помоћи за санирања штете. Дакле, сви ће бити помогнути “, рекао је Јоксимовић.

Одборници су након расправе једногласно усвојили Предлог председнице општине Грачаница Љиљане Шубарић о додели финансијских средства због штете узроковане поплавама током месеца јануара 2021. годне, чиме је допуњена Одлука  Бр. 12/20/ОГ о усвајању извештаја о поплавама које су биле на територији општине Грачаница јануара 2021. године.

 

Check Also

Петковић: Уместо да формира ЗСО, Курти наставља са својим милитантним плановима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Курти, уместо да формира …