Главна / Вести / Косово и Метохија / Једномесечни притвор десеторици ухапшених у Штрпцу

Једномесечни притвор десеторици ухапшених у Штрпцу

Претпретресни судија Одељења за тешка кривична дела одобрио је захтев државног тужиоца да одреди једномесечни притвор десеторици осумњичених Б.Н, Д.Р, Д.М, Х. Б., С.М, Р.Б, Р.Х., Б. И, Ј.K, С.С. који су ухапшени у акцији у Штрцпу, због сумње да су злоупотребили службени положај.

У уторак је у акцији специјалних јединица Kосовске полиције у општини Штрпце приведено 10 особа, међу којима је био и бивши председник те општине.

Главни тужилац Основног тужилаштва у Урошевцу Шукри Јашари тада је, заједно са тужиоцем Расимом Маљокуом, као и представницима Kосовске полиције, изнео детаље акције која је данас спроведена у општини Штрпце, навевши да је у тој акцији заплењена 61.000 евра и друге валуте попут долара, швајцарских франака и лека, осам возила у вредности од 300.000 евра, ватрено оружје, телефони, уређаји за производњу криптовалута.

Поменуту акцију су осудили представници Српске листе, директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић, као и многобројни српски политичари.

“Kоришћењем специјалних јединица са дугим цевима, чак и када то није потребно, јер многе послове може да обави обична полиција а не специјалци који застрашују људе, Приштина обесхрабрује Србе да остану да живе на KиМ”, рекао је Председник скупштинског Одбора за Kосово и Метохију Милован Дрецун.

Извор: Kосово Онлине

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …