Главна / Вести / Косово и Метохија / Цвејић: Грачаница има много талентоване деце- приоритет улагања у омладину и спорт

Цвејић: Грачаница има много талентоване деце- приоритет улагања у омладину и спорт

Директор одељења за Омладину и спорт општине Грачаница Душан Цвејић гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница рекао је да ће се улагати у спорт и омладину, а посебно у талентоване спортисте.

„Наш мандат се неће заснивати на томе ко је колико урадио и где је ко и колико погрешио и да ли је могло боље . Ми нисмо ту да критикујемо претходнике већ да се потрудимо да подигнемо свест код младих људи,  да треба да се баве спортом и да свака критика је  конструктивна и прихватљива, а да је свака идеја добродошла. Свако ко воли спорт може да се обрати за помоћ да предложи и представи идеје . Пуно је талентоване деце и ово могу да потврдим, јер сам до скоро радио као професор физичког васпитања и наша  деца  имају потенцијала да буду добри спортисти“, рекао је Цвејић.

Према речима Цвејића,деци мора да се обезбеди услови за тренинг као што има дете у Грачаници тако да буде и у Лепини и Сувом Долу .

„ Добар менџмент и са великим бројем талентоване деце из општине Грачаница и подршку коју имамо од председнице општине Грачаница Љиљане Шубарић и руководства општине Грачаница, резултати неће да изостану.Имамо и доста техничких проблема, деца немају јавни превоз како би долазили на редовне тренинге јер није исто деци у Грачаници и Лапљем Селу  и деци  у Лепини, потребно  је да се сваком детету омогући да открије свој таленат и да се бави омиљеним спортом .Потрудићемо се да свако дете у општини има адекватне услове како би се бавили спортом и како би се за Грачаницу чуло далеко. Наши спортисти доносе златне, сребрне и бронзане медаље и све  су подједнако драге, поносни смо на наше спортисте“.

Представници општине Грачаница недавно су присуствовали стонотениском купу у Новом Саду и Сокобањи.

„Најбитније да смо успоставили сарадњу. Наши малишани ће присуствовати на одбојкашком кампу који организује наш познати одбојкаш Вања Грбић. Деца ће присуствовати све о  трошку општине Сокобања и баш овква подршка је нама потребна, наравно уз подршку општине Грачаница и наших пријатеља наша деца ће откривати своје таленте и учити од најбољих спортиста. Планови су велики , само да нам дозволи епидемијска ситуација. Желимо да наше тренере шаљемо на обуке како би се усавршавали, тако да и  спортски медицински тим лекара дође у Грачаницу , да нашу децу прате и да тако бринемо о њима јер је здравље наше деце најбитније, то су новине које ће практиковати одељење за  Омладину и спорт у општини Грачаница“.

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …