Главна / Друштво / Гујон: Неописив је осећај када сам са висова Рашке области угледао прелепе крајолике КиМ

Гујон: Неописив је осећај када сам са висова Рашке области угледао прелепе крајолике КиМ

У последњем дану 2021. године завршена је подела хуманитарне помоћи француске организације “Солидарност за Косово”, која је по први пут, сем Србима који живе у косовским енклавама, подељена и породицама у Рашкој области.

Француски хуманитарац Арно Гујон, којем косовске власти већ дуже време не дозвољавају улазак на Косово, био је са својим волонтерима у селима у околини Новог Пазара и Рашке, а како је навео на свом Фејсбук налогу, осећао се веома срећно када је са планинских врхова Рогозне видео Косово.

“Пуно ми је срце што сам опет у хуманитарној мисији са француским волонтерима и мојим пријатељима из Грачанице и Србице. А не могу да вам опишем своју срећу када сам са планинских висова рашке области угледао прелепе крајолике Косова и Метохије. Док је српски део тима још јуче завршио са дељењем помоћи у косметским енклавама, ми смо данас обрадовали децу у четири сеоске школе на планини Рогозни у месту Жуњевиће близу Новог Пазара”, написао је Гујон.

Према његовим речима, божићни пакетићи, школски ранчеви и прибори утоплиће срца ових људи и деце током празничних дана у овим хладним пределима.

“Ретко се деси да их неко обиђе, а још ређе да им нешто поклони због чега је њихова срећа била још већа. Преостале шпорете за дрва, намирнице и хемију поделили смо домаћинствима по обронцима планине Рогозне. Захвалност баке Олге из села Дрогочево за пружену помоћ избрисала је сав умор од напора који смо уложили пробијајући се кроз блато до њене куће”, поручио је Гујон.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Укупно 560 слободних места за упис у средње школе на централном Космету

Завршни испит за осмаке у централном Космету полагало је нешто више од 300 матураната, а …