Главна / Вести / Косово и Метохија / Марић и Вујичић: Вучић је неко кога српски народ као политичара и државника никада није имао

Марић и Вујичић: Вучић је неко кога српски народ као политичара и државника никада није имао

Александар Вучић  је вратио Србију на управљање својим грађанима, за разлику од његових претходника који нису умели да воде државу, због чега је она била слаба а српски народ страдао деценијама. Спреман да се директно упозна са свим проблемима и иницијативама људи на терену, Вучић је неко кога српски народ као политичара и државника никада није имао, рекли су за ТВ Мост у емисији “Отворено о“ народни посланици са Косова и Метохије, Љубомир Марић и Данијела Вујичић.

Народна посланица Данијела Вујичић, гостујући у емисији “Отворено о” ТВ Мост истакла је да је суштински важна чињеница да је Александар Вучић Србију вратио грађанима на управљање и да пре њега не зна председника Републике, који не само да зна да наброји места на КиМ, него је тамо и био.

„Ја не знам да ли је било који предсеник у претходном периоду ишао толико пута, без обзира на све проблеме које имамо са доласком наших званичника на КиМ. Колико је само у овом мандату председник Вучић долазио на простор КиМ, колико је показао спремности, и то и дан данас показује“, нагласила је Вујичић.

И кад је имао проблеме и у другим деловима земље, како је навела, био је спреман да оде и да се суочи и чује проблеме наших људи на терену.

“Сатима и сатима је у Лапљем селу 2018. године био са нашим народом где су они изнели све своје проблеме, шта треба урадити и њихове иницијативе. Суштински чује реч живог света, како би се рекло. То нису извештаји наших људи са терена, наших политичких званичника. Хоће да чује грађане, хоће да чује шта они имају да му кажу и да ли је заиста то тако као што се кроз извештаје говори“, навела је Вујичић.

Народни посланик Љубомир Марић је истакао да је земља била и слаба и подложна свему због политичара које смо имали кроз нашу историју. Како је додао, нико од њих је није одговорно водио и ми смо као народ страдали деценијама уназад.

“Оно што се нама десило, ја сам преживео олују, преживео сам и погром 2004. године, и оно што је увек болело је да они који су на власти, који воде државу Србију, који представљају српски народ нису апсолутно бринули о њему. Државу нису знали да воде и баш зато што смо имали такве политичаре кроз нашу историју, зато што нико није одговорно водио земљу, па је била и слаба и подложна свему, ми смо као народ страдали деценијама уназад. И ја заиста морам да кажем да је Александар Вучић неко кога српски народ као политичара, као руководиоца као председника никад није имао“, поручио је у разговору за ТВ Мост Марић.

Комплетан разговор са народним посланицима са Косова и Метохије, Љубомиром Марићем и Данијелом Вујичић можете погледати у вечерашњој емисији „Отворено о“  од  18:30 часова.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …