Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Србија увек спремна за дијалог, али без диктата

Вучић: Србија увек спремна за дијалог, али без диктата

Србија је увек за дијалог спремна, али дијалог без условљавања и без диктата и наредби за српску страну, поручио је данас у Панчеву председник Александар Вучић.

Вучић је, на питање какав је став Београда по питању будућности дијалога и да ли је реално очекивати да се он заврши до краја ове године, рекао да је Србија увек спремна за дијалог.

„Међутим приметили сте две ствари ко је пажљиво и на озбиљан начин читао изјаве Аљбина Куртија. Прво, рекао је да може дијалог наравно, али да у центру буде међусобно признање. То је била тачка један. Пошто сам схватио да не разуме о чему говри, рекао је да су на чистом европском путу и да ће тражити пријем у ЕУ, а да је Србија чланица Евроазијског савеза.Он не разуме шта је потписати споразум, а шта бити члан“, објаснио је он.

Вучић је изразио уверење да је до тог закључка Курти вероватно дошао читајући поједине западне медије.

„Србија се налази на европском путу и има веома добре односе са свим својим пријетаљима у свету, Русију, Кину, Индију, и наставиће да их чува, гаји и баштини“, нагласио је он.

Вучић је указао да је предстојећи референдум прилика да покажемо да смо опредељени за европске вредности.

„А то је пре свега да грађани разумеју да ће професионалци сами бирати судије и тжиоце без мешања политике. То је важна порука да се Србија мења“, закључио је он.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …