Главна / Вести / Косово и Метохија / Грачаница: Почела расподела пакета солидарности за пензинере са мнималном пензијом

Грачаница: Почела расподела пакета солидарности за пензинере са мнималном пензијом

Пројектом републичког ПИО фонда и Савеза пензионера Србије, за све пензионере на КиМ са примањима до 16.000 динара, обезбеђени су пакети солидарности.

Пакети помоћи у прехрамбеним производима, сигли су и у Удружењу у Грачаници и расподељени су по њиховим канцеларијама на територији ове општине.

“Самој Грачаници припало је ове године 210 пакета по правилнику о друштвеном стандарду ПИО  фонда Републике Србије, а 10 пакета су донација општине Грачаница и 50 пакета су донација хуманитарних организација, што је укупно 360 пакета за пензионере на територији наше општине”; каже Веско Стојковић председник Удружења пензионера КиМ.

Стојковић је истакао да сви пензионери из села на територији општине Грачаница, могу своје пакете подићи у канцеларијама Удружења у својим селима.

Упоредом са расподелом пакета помоћи у току је и реализација пакета помоћи општинских удружења основном опремом.

“Сва наша Удружења биће опремљена основном опремом за рад, која се састоји од рачунара и штампача, али и да свако од 14  удружења, колико их има на територији КиМ, добије спортске реквизите прилагођене потребама пензионера, као што су шаховске табле, лопте, пикадо и домино “, каже Стојковић.

Опрема у рачунарима и спортским реквизитима, међу првима је стигла за најмасовније Удружење у Грачаници, које броји 1.100 чланова.

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …