Главна / Вести / Косово и Метохија / Уручен ЕКГ апарт Дому здравља у Доњој Гуштерици

Уручен ЕКГ апарт Дому здравља у Доњој Гуштерици

Дом здравља у Доњој Гуштерици данас је посетила председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, која је овој здравсрвеној установи уручила ЕКГ апарат и рачунар, који су донација општинског Oдељења за здравство и социјалну заштиту.

„Ово није прва донација, претходно смо Дому здравља у Грачаници уручили три апарата за физикалну медицину и тиме желимо да покажемо равномерни развој свих институција здравствене заштите на територији општине Грачаница. Приоритет у набавци апарата, у  складу са потребама пацијената, одређују саме здравствене установе“, истакла је председница општине Грачаница.

Вршилац дужности директора Дома здравља у Доњој Гуштерици др Саша Младеновић је истакао да ова донација врло значајна, како здравственој установи, тако и пацијентима.

„Од недавно имамо проблем са једним ЕКГ апаратом, који нисмо успели да сервисирамо. На срећу, наишли смо на задовољавајући одговор од стране општине и данас добили нови апарат“, рекао је др Младеновић.

За Дом здравља у Доњој Гуштерици обезбеђивање ЕКГ апарата је од великог значаја, јер на ову установу, која пружа и специјалистичке услуге, упућено је око 10.000 пацијената.

Како је за општину Грачаница здравство  приоритет и у наредном периоду наставиће се са пружањем помоћи свим здравственим установама на територији ове локалне самоуправе.

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …