Главна / Друштво / Развој женског дигиталног предузетништва-пројекат подршке младим женама са територије општине Грачаница

Развој женског дигиталног предузетништва-пројекат подршке младим женама са територије општине Грачаница

Невладина организација Центар мањинске заједнице у оквиру  пројеката „Развој женског дигиталног предузетништва“ отвориће веб продавницу где ће жене са територије општине Грачаница презентовати своје производе, истакла је гостујући у Јутарњем програму извршна директорица ове организације Јелена Булатовић.

„Циљ овог пројекта је да подстичемо младе жене да се баве производњом и отварају приватне фирме и тиме постану економски независне од својих партнера. Поред веб продавнице у плану је и одржавање радионица за дигиталне и продајне вештине, а све то како бисмо унапредили знање наших младих предузетница у коришћењу дигиталних алата за унапређење бизниса“, истакла је Булатовић.

Она је нагласила да је рад на отварању веб продавнице у току, а радионице ће бити одржане у фебруару.

„Иако пројекат траје пар месеци, веб продавница ће увек бити ту и наше младе предузетнице ће моћи да презентују и продају све своје производе за сада на Косову и Метохији, а касније и шире“, казала је Булатовић.

Пројекат „Развој женског дигиталног предузетништва“ реализује се уз финансијску подршку Министарства културе, омладине и спорта.

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …