Главна / Друштво / Караџић: Школа у Лапљем Селу спремно дочекује ђаке. Обележавање Светог Саве и ове године скромно

Караџић: Школа у Лапљем Селу спремно дочекује ђаке. Обележавање Светог Саве и ове године скромно

Друго полугодиште за ученике на централном Косову почело је у скалду са препорукама Министарства просвете. Нижи разреди наставу похађају непосредно, а виши разреди основних и све средње школе премињују други модел наставе, што значи да се настава спроводи комбиновано.

Учионице су топле и данас спремно дочекујемо ђаке, истакао је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, Љубиша Караџић, директор Основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу.

„Ми ћемо, као и увек до сада, испоштовати све препоруке Министарства просвете. Настава је данас кренула и спроводиће се по моделима које нам је Министарство препоручило. Као и до сада, водићемо рачуна о поштовању свих епидемијских мера, а наставници и учитељи наше школе су и током распуста имали комуникацију са родитељима ученика како бисмо увек имали увид у здравствено стање наших ђака“, истакао је Караџић и додао да је већина ђака и наставног особља ове школе добро и да настава креће по плану.

Он је напоменуо да је сарадња са родитељима од самог почетка корона вируса веома добра и да родитељи реагују на појаву било каквих симптома.

„Родитељи су у сталној комуникацији са разредним старешинама и учитељима и када дође до појаве било каквих симптома и обичне прехладе, обавесте нас и, што је најбитније, не шаљу децу у школу све док потпуно не оздраве и то ћемо и даље примењивати“, нагласио је Караџић.

Када је обележавање славе првог српског просветитеља у питању, Караџић је нагласио да ће и ове године дан Светог Саве у школи у Лапљем Селу бити обележен скромно и уз што мање присуство ђака, родитеља и гостију поштујући упутства које су школе добиле од стране Министарства.

Check Also

Молитвено сабрање поводом великог сабора у Добротину

Српска Православна парохија добротинска у Добротину позива верни народ, да на трећи дан Свете Тројице …