Главна / Вести / Косово и Метохија / Кризни штаб општине Грачаница позива на поштовање мера

Кризни штаб општине Грачаница позива на поштовање мера

Кризни штаб општине Грачаница констатовао је данас, на основу пристиглих информација из здравствених установа да је епидемиолошка ситуација на територији општине Грачаница стабилна али са тенденцијом повећане инфективности те с тим у вези позива становништво на појачану меру опреза и поштовања најновијих анти ковид мера.

Кризни штаб општине Грачаница одржао је данас седницу на којој су разматране нове анти ковид мере и на којој је затражено од свих релевантних институција, привредних и пословних субјеката да са појачаним ангажовањем приступају примени нових анти ковид мера.

Подсећа се да је полицијски час на снази од 22 сата а да је рад локала ограничен до 21 сат и да ће инспекција општине Грачаница у сарадњи са полицијом вршити контролу примене свих па и ових мера.

Инспекција општине Грачаница апелује на грађане који су позитивни на Ковид 19 као и чланове њихових породица да поштују мере карантина.

Посебан апел упућен је образовним институцијама да се придржавају мера нарочито када је реч о ношењу заштитних маски током наставе. Такође образовне институције се позивају да предстојећу школску славу „Светог Саву“ обележе што скромније и у складу са препорученим мерама.

Медицински део Кризног штаба позива грађане да се уколико осете респираторне проблеме јаве у најближу ковид амбуланту где ће им бити пружена адекватна медицинска нега. Наведено је да је тренутно у Ковид болници у Лапљем Селу медицински збринуто 12 ковид пацијената и да су сви у добром општем стању.

Од петка 21. јануара до данас на Ковид је позитно укупно 60 пацијената.

Кризни штаб општине Грачаница у свакодневној је координацији са здравственим  и свим осталим релевантним установама како би се из овог најновијег епидемиолошког таласа изашло са што мање последица по здравље наших грађана.

 

 

 

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …