Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Забраном одржавања избора, Курти намерава да поништи и погази све до сада постигнуте споразуме и договоре

Петковић: Забраном одржавања избора, Курти намерава да поништи и погази све до сада постигнуте споразуме и договоре

Настојања Аљбина Kуртија да на Kосову и Метохији у потпуности забрани одржавање предстојећих парламентарних и председничких избора 3. априла и тиме Србима укине основна људска и грађанска права, довешће до несагледивих последица по нормализацију односа Београда и Приштине.

 

Такав Kуртијев сценарио вратио би остварене помаке у дијалогу Београда и Приштине годинама уназад и тога треба да буду свесни сви међународни представници који делују на простору Kосова и Метохије, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије ѕа КиМ.

 

Очигледна је деструктивна намера Kуртија да поништи и погази све до сада постигнуте споразуме и договоре, али је питање хоће ли међународна заједница поново мирно посматрати како се албански политичари играју са нормализацијом односа или ће овога пута прећи са речи и саопштења на  конкретна дела?

 

Српски народ на Kосову и Метохији очекује да му буде омогућено да оствари своје бирачко право 3. априла, на идентичан начин како је то био случај током свих изборних процеса до сада.

 

Зато су ови избори последња шанса и тест за међународну заједницу која има апсолутну одговорност и обавезу да обезбеди спровођење и поштовање демократских тековина и принципа и да српском народу на Kосову и Метохији омогући да искористе своје бирачко право.

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …