Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ организовала седмодневни боравак на Голији за основце из Зубиног Потока

Канцеларија за КиМ организовала седмодневни боравак на Голији за основце из Зубиног Потока

Канцеларија за Косово и Метохију организовала је, у сарадњи са општином Ивањица, седмодневни боравак на Голији за 150-оро деце из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије.

Деца школског узраста од трећег до шестог разреда са простора општине Зубин Поток уживају у чарима Голије. Снега има довољно, а радости још више за игру и могућност да се опробају у зимским спортовима. Неки су први пут на скијама.

За малишане са Косова и Метохије у Ивањици је организован низ спортско-рекреативних и едукативно-забавних активности. Уз бесплатну школу скијања, добијају зимске јакне и обућу за снег.

“Многи не знају да наша деца на Косову и Метохији одрастају у веома специфичним условима, тешким. Није исто одрастати на простору АП КиМ и у ужој Србији. Тај страх који код њих постоји ми смо покушали да на овај начин, доласком овде наравно, пробамо да разбијемо, а главни циљ на је био да извучемо осмехе на њиховим лицима”, изјавила је Светлана Миладинов, помоћница директора Канцеларије за КиМ.

Из канцеларије за Косово и Метохију наглашавају да су овакве активности само део подршке образовању деце на Косову и Метохији, а Ивањичани су се радо одазвали позиву да буду прави домаћини.

“Ово је иницијална каписла за будућу сарадњу која има двоструки аршин. Први аршин јесте да покажемо нашим људима на КиМ да нису сами, да цела Србија мисли о њима, да не постоје грађани другог реда у Србији, а друга ствар је да промовишемо нашу Голију, да покажемо колико трустичких потенцијала има Ивањица”, наводи Момчило Митровић, председник Општине Ивањица.

Основци из прве групе већ сабирају утиске после седмодневног боравка у Ивањици, а ове зиме ће ново искуство на голијским падинама стећи и њихови вршњаци из Зубиног Потока.

Извор: РТС

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …