Главна / Вести / Косово и Метохија / Обележена школска слава Свети Сава у Грачаници

Обележена школска слава Свети Сава у Грачаници

Свечаном Светосавском литургијом у манастиру у Грачаници и низом културних програма и садржаја прилагођених епидемиолошким мерама, дан Светог Саве обележен је и на централном Космету. Обележавању Савиндана у ОШ „Кнез Лазар“ присутвовали су председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић и начелник косовско- управног округа Срђан Поповић.

„Упркос ситуацији која нас је задесила, ми обележавамо скромно данас Светог Саву и на тај начин поштујемо и негујемо свој језик,писмо, традицију и сећање на нашег просветитеља Светог Саву“, рекла је председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић.

„Не смемо да заборавимо шта смо све прошли од 1999.године и морамо да знамо шта су нам наши преци оставили, али морамо да радимо на још бољој будућности“, истакао  је начелник косовско-управног округа Срђан Поповић.

Директор ОШ „Кнез Лазар“ Драган Максимовић рекао је да се знатно скромније обележава школска слава због епидемијске ситуације са корона вирусом.

 

„Ове године се обележава школска слава Свети Сава уз поштовање епидемилошких мера .Оно што нас просветне раднике обавезује да ширимо знање, јер ће знање послужити нашим ученицима као моћно оружије које ће рушити све баријере у животу“, казао је Максимовић.

Домаћин главне школске прославе Свиндана  је ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу.

„Ништа нас не може спречити да обележимо наше постојање , живот , радост наше деце“, рекао је директор ОШ „Миладин Митић“ Љубиша Караџић.

 

 

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …