Главна / Вести / Косово и Метохија / Лајчак: На видику потенцијалне опције за договор о таблицама

Лајчак: На видику потенцијалне опције за договор о таблицама

Специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак изразио је наду да су експерти Београда и Приштине након четврте рунде разговора у оквиру Радне групе за изналажење трајног решења за регистарске таблице, ближи потенцијалном решењу.

“Експертске делегације Србије и Косова дошле су данас у Брисел на четврти састанак Радне рупе о регистарским таблицама. Разговори су донели више јасноће о потенцијалним могућностима и могућим решењима”, навео је Лајчак на Твитеру.

Додао је да је охрабрио обе делегације да наставе рад на опцијама, а у светлу приближавања рока за представљање резултата.

Радна група за регистарске таблице формирана је договором главних преговарача Београда и Приштине крајем септембра у циљу прекида блокада на административним прелазима и изналажења трајног решења за регистарске таблице по ЕУ стандардима и праксама.

Први састанак ове Групе одржан је 21. октобра у Бриселу, а договорено је да ће резултати бити представљени за шест месеци на састанку дијалога Београд и Приштине на виском политичком нивоу.

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …