Главна / Некатегоризовано / КЕК: Смањен капацитет производње електричне енергије због ремонта

КЕК: Смањен капацитет производње електричне енергије због ремонта

Косовска енергетска корпорација саопштила је да ће од данас блок А3 Термоелектране Косово А бити ван погона због редовног сервисирања, преноси Репортери.

Како је потврдио портпарол КЕК Скендер Буцоли предвиђено је да ремонт траје до до 27. фебруара, а електрана ће у том периоду производити близу 750 мегават сати електричне енергије.

“Према одобреном енергетском билансу, КЕК ће наставити да ради са две јединице ТЕ- Косово Б (Б1 и Б2) и две јединице ТЕ Косово А (А4 и А5) са капацитетом близу 750 мегават сати електричне енергије. Такође, према правилима рада, на време су обавештени и компанија одговорна за снабдевање купаца, као и сви актери”, рекао је Буцоли.

Блок Б2 Термоелектране Косова Б је био ван погона око месец дана због квара на турбини. Пуштен је у рад 23. јануара пуштен и тренутно производи 245 мегават сати.

Косово је већ неколико недеља у енергетској кризи, Регулаторна канцеларија за енергетику предложила је повец́ање цена струје, због недовољне домаће производње и повећаног увоза струје по високој цени.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Вучић: Ово је последње вече да се обраћам као председник СНС-а

изПредседник Александар Вучић рекао је на скупу “Србија наде”, да су нам јединство, заједништво и …