Главна / Политика / Састанак СНС-а и СПС-а, делегације предводе Вучић и Дачић

Састанак СНС-а и СПС-а, делегације предводе Вучић и Дачић

Састанак делегација Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије о наступу на парламентарним изборима почео је око 10 сати, а две страначке делегације предводе лидери Александра Вучић и Ивица Дачић.

Делегацију СНС, поред председника Вучића, чине и функционери странке Ана Брнабић, Синиша Мали, Златибор Лончар, Дарко Глишић, Милош Вучевић, Горан Весић, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Биљана Пантић Пиља.

У седиште напредњака на Новом Београду, са Дачићем су из СПС стигли функционери те партије Бранко Ружић, Александар Антић, Владимир Заграђанин, Душан Бајатовић, Славица Ђукић Дејановић, Новица Тончев, Предраг Марковић, Никола Никодијевић.

Да ће напредњаци и социјалисти разговарати о наступу на парламентарним изборима ове седмице, најавио је за Т а н ј у г раније ове недеље лидер СПС-а Ивица Дачић.

Медији су претходно пренели да су у СНС преломили и на седници Председништва странке у понедељак, одлучили да на предстојећим парламентарним и београдским изборима не наступе заједно са социјалистима.

Како наводе, та одлука је уследила након што су последња истраживања јавног мњења показала да странке власти могу да рачунају на већи број гласова уколико наступе на одвојеним листима.

Оно што је сигурно познато је да ће носилац листе на београдским изборима и кандидат СНС за градоначелника Београда бити Александар Шапић, који је то и сам званично потврдио.

Извор: РТС

Check Also

Ђаци са Косова и Метохије посетили Радио-телевизију Војводине

Двадесетчетворо ђака из Ораховца и Велике Хоче, у пратњи ментора посетили су данас нову зграду …