Главна / Друштво / Сахрањена Ксенија Вучић

Сахрањена Ксенија Вучић

Новинарка, прва супруга председника Александра Вучића, Ксенија Вучић, сахрањена је данас на Новом гробљу у Београду.

Од Ксеније Вучић опростио се главни и одговорни уредник информативног програма ТВ Пинк, њен колега, Горан Гмитрић.

Опело Ксенији Вучић у цркви на Новом гронљу служио је патријарх СПЦ Порфирије, који је рекао да је имао прилику да, пре неколико година, више од 10 дана сваки дан разговара са Ксенијом, те приметио да “ништа није случајно”.

Додао је да су, тада били заједно у Кардиоваскуларној хируршкој болници и тада је, каже, приметио да је њена душа била боготражитељска и боготежњива.

“Разговари смо о смислу постојања”, рекао је патријарх и додао да је сигуран да су јој одговори на та питања сада јаснија него њему.

“Њено срце, њена душа је испуњена радошћу, а ако постоји туга то је због људи који остају овде, а који њу воле и које је она волела”, рекао је патријарх.

Он је позвао све да преточе тугу у молитву за њену душу.

“Нека је Господ својом љубављу прими у царство Божије и нека јој опрости сваки грех”, рекао је патријарх.

Патријарх је рекао да Бог има свој ред и да сви одлазе у време које је најбоље по њих.

Након опела формирана је дуга опроштајна поворка, а иза ковчега ишли су Ксенијина мајка, са унуком Данилом и председник Александар Вучић са ћерком Милицом.

Сахрани су присуствовали: премијерка Ана Брнабић, председник парламента Ивица Дачић, министри у Влади Синиша Мали, Ненад Поповић, Дарија Кисић Тепавчевић, Маја Гојковић, Милан Кркобабић, Ирена Вујовић, Анђелка Атанасковић, Александар Вулин, Небојша Стефановић, градоначелник Београда Зоран Радојичић заменик градоначелника Горан Весић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, бивши председник Србије Томислав Николић, бројни посланици и чланови СНС, пријатељи, колеге…

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …