Главна / Некатегоризовано / Вучић: Поруке Лајчака и Ескобара очекиване

Вучић: Поруке Лајчака и Ескобара очекиване

Председник Србије Александар Вучић рекао је јутрос да су поруке које су у Београду послали специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и заменик помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију и специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар биле очекиване.

“Нема ту великих изненађења. Све то што су рекли јавно рекли су и мени. За нас ниједан разговор о питању КиМ са онима који су признали независност Косова и то истичу није лак”, рекао је Вучић за Танјуг из Пекинга на питање како гледа на поруке које су и Ескобар и Лајчак послали током посете Београду, с обзиром да је отишао пре завршетка њихове посете за Кину.

Велике су то силе. Јасно је чему теже, додао је и Америка и Европа, не тако отворено, јер има пет земаља које нису признале Косово, али је јасно чему тежи највећи део земаља Европске уније, тако да ти разговори нису лаки, али добро је кад су отворени и искрени и када можемо да износимо своје ставове и погледе и мисљења.

“То је увек корисно”, напоменуо је Вучић.

На питање да ли се спомињао датум када би могао да се настави дијалог у Бриселу, Вучић је рекао да је видео оно што је помињао Бисљими, као и да би Лајчак желео резултате, а да су енергетика и нестале особе нешто око чега би могао да се пошаље добар сигнал.

“МИ смо увек спремни за дијалог и да идемо у Брисел, а то да ли јесу или нису избори, није важно. Држава увек мора да буде изнад партијских интереса. Питали су ме да ли имам као агенду митинге пред изборе. Ако их буде, буде, али много је важније оно што урадите за своју земљу”, поручио је Вучић.

Check Also

Вучић: Добар разговор са Путином; Цена гаса најповољнија у Европи

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је данашњи телефонски разговор са председником Руске федерације …