Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Тражи се компромисно решење зa ЗСО

Дачић: Тражи се компромисно решење зa ЗСО

dacicПредседник Владе Србије Ивица Дачић и вицепремијер Александар Вучић одвојено су разговарали са известиоцем Европског парламента за Србију Јелком Кацином.

Премијер Дачић истакао је да никоме није циљ одржавање нових избора на Косову и Метохији рекавши да се тражи решење за конституисање скупштина Заједнице српских општина о чему данас разговарају радне групе у Бриселу.

“Тражи се компромисно решење које ће бити статусно неутрално, а тиче се грба. Приштина је захтевала да ту нема компромиса као што је било код заклетве”, рекао је Дачић на конференцији за новинаре после састанка са Кацином.

Дачић је нагласио да још има времена да се дође до коначног решења тог проблема. Премијер је такође истакао “да су то све ствари које су на изглед ситне и нижег значаја, али да и као такве могу негативно да утичу на наставак преговора”.

Када је реч о наставку дијалога са Приштином, Дачић је рекао да није извесно да ће састанак бити заказан пре међувладине конференције са ЕУ, која ће бити одржана 21. јануара.

Као могућ датум помињао се 17. јануара али премијер је и раније рекао да о томе није постигнут договор.

Извор: РТС

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …