Главна / Спорт / У Сушици одиграно првенство Kосова и Метохије у стоном тенису

У Сушици одиграно првенство Kосова и Метохије у стоном тенису

У организацији стонотениског клуба “Покретач”, у основној школи “Свети Сава” у Сушици надомак Грачанице, одиграно је отворено првенство Kосова и Метохије у стоном тенису у екипној и појединачној конкуренцији.

У екипној конкуренцији надметало се шест стонотениских клубова из готово свих српских средина Косова и Метохије, док је у појединачној конкуренцији учествовало 70 такмичара у сениорској и категорији млађи кадети.

„Нас неколико клубова покренуло је иницијативу да активно радимо и да се окупимо данас овде и организујемо такмичење. Надамо се да ће институције које су задужене да брину за омладину и спорт препознати наше идеје и  омогућити нам боље услове, како би деца наставила да тренирају и баве се овим спортом“, истакао је Дејан Јевтић, организатор турнира.

Прво место у екипној конкуренцији освојио је стонотениски клуб „Радник“ из Прилужја, чији су такмичари освојили и сва три прва места у појединачној конкуренцији.

„Мени је изузетно драго да се после осам година одржи један овакав турнир. За будућност стоног тениса не треба да бринемо јер постоји велика заинтересованост деце и омладинаца“, казао је Горан Ракић, представник стонотениског клуба “Радник” из Прилужја и додао да би требало поспешити услове и улагања у овај спорт.

Поред награда у пехарима и медаљама организатори су за најбоље екипе и појединце обезбедили и награде у спортској опреми и реквизитима.

Check Also

Одбојкашки клуб “Партизан” Липљан – Много резултата, мало финансија

Одбојкашки клуб “Партизан” из Липљана забележио је у претходном периоду успешне наступе на турнирима, а …