Главна / Друштво / Дочек Православне Нове године у Грачаници

Дочек Православне Нове године у Грачаници

nova_godinaМештани Грачанице синоћ су Православну Нову годину организовано дочекали на тргу у центру Грачанице. Организатор је била општина Грачаница. Програм је почео у 19 сати, а за добро расположење побринуо се као специјални гост Дејан Матић. Општина Грачаница је и ове године приредила мештанима богат забавни програм, за који су били задужени локални бенд и ансамбл Венац.

Неколико хиљада окупљених мештана Дејан Матић је забављао својим репертоаром и за програм Радио Грачанице је истакао да му је, како и увек, било посебно задовољство да пева на Косову.

Неколико минута пре поноћи присутнима се обратио и градоначелник општине Грачаница Бранимир Стојановић који је свима пожелео првенствено добро здравље и бољу будућност.

„Желим вам најпре добро здравље и да имате што мање слободног времена, да сви заједно градимо бољу будућност за нашу децу. Чека нас велики посао али знам да са великом вером коју носимо у срцу можемо све“, рекао је градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић.

Најмлађе су обрадовали Деда мраз и Божић бата који су им поделили новогодишње пакетиће.

Поред организованог дочека на тргу у Грачаници се синоћ славило у готово свим кафићима и дискотекама, па иако је јануар месец беспарице због великог броја празника, рекло би се да се код нас Срба за славље увек нађе.

 

Check Also

Преминуо Игор Старовић, фронтмен групе “Дивљи кестен”

Фронтмен поп групе “Дивљи кестен” Игор Старовић преминуо је данас, после краће болести, у 56. …