Главна / Друштво / Денић : Поносни смо на хуманост наших ученика, ту смо да их подржимо у свему

Денић : Поносни смо на хуманост наших ученика, ту смо да их подржимо у свему

Наши ученици по ко зна који пут показују своју хуманост, а ми смо ту да их подржимо у свакој њиховој замисли , казао је, гостујући у Јтарњем програму РТВ Грачаница, директор Гимназије у Лапљем Селу Дејан Денић, након акције прикупљања средстава за одлазак на матурску екскурзију, намењене ученицима склабијег материјалног стања, чији родитељи не могу да им приуште одлазак на исту.

Наиме, ђачки парламент Гимназије у Лапљем Селу у сарадњи са свим ученицима ове школе, спровео је акцију “Доручак са гимназијалцима”,  у коу су се укључили и ученици али и родитељи,припремајући храну намењену нашим суграђанима који су куповином исте донирали одређену суму новца и тако помогли да се прикупе средства за оне ученике који себи не могу да приуште одлазак на матурску екскурзију.

Ову акцију су поред наших суграђана, подржале и неке институције, међу којима је и Народно позориште Приштина са сталном сценом у Грчаници, које је сав приход од улазница за представу “Сумњиво лице”, изведену синоћ у Грачаници, донирало гимназијалцима.

Директор Гимназије у Лапљем Селу истиче да је поносан на своје ученике, који имају изражену црту хуманости и своју енергију веома често усмеравају ка организовању хуманитарних акција, а за то имају подршку, како управе школе, тако и њихових професора.

“Ми смо увек ту да их саслушамо и подржимо њихове предлоге и акције и могу да кажем да ово није први пут да они организују овакве акције. Сличну акцију наши ученици организовали су и пре пар година, али због пандемије нису успели да отпутију на матурску екскурзију, па су прикупљена средства донирали девојчици којој је у том моменту требало лечење у иностранству. Веома смо поносни што ће наши ученици израсти, пре свега у добре људе и то је још један наш успех”, каже Денић.

Гимназија у Лапљем Селу, једна је од најпрестижнијих школа на централном КиМ, а за ову школу влада велико интересовање код ученика.

Школа, будућим средњошколцима нуди упис на два образовна профила, природно- математички и друштвено- језички смер. На оба смера могу се уписати по 20 ученика.

 

 

 

Check Also

У Грачаници промовисана књига проф. др Стојана Секулића “Косовска хроника Томислава Секулића”

Познаваоци лика и дела Томислава Секулића имали су прилике да се, у великој сали Дома …