Главна / Друштво / У Грачаници одржана дебата о значају физичке активности и спорта за младе

У Грачаници одржана дебата о значају физичке активности и спорта за младе

У организацији Форума за развој и мултиетничку сарадњу у Грачаници је одржана дебата о стању у спорту и значају физичких активности за развој младих, у српским срединама на централном Космету. Неподељено мишљење учесника дебате о условима у којима се и колико, се млади баве спортским активностима је да спортисти са овог подручја и поред лимитираних услова у којима раде, постижу запажене резултате на регионалним и републичким такмичењима.
Милко Чукарић председник Савеза за школски спорт Приштина-Грачаница апелује на организаторе спортских догађаја и оне који их финансирају да ову дебату препознају као вид добрих околности и позитивног односа.
“Ако се наш глас не чује, свих нас који се бавимо спортом, онда ће улица узети учешће и деца ће ићи у погрешном правцу, а то је амбис”, рекао је за РТВ Грачаница Милко Чукарић.
Миљана Крстић професор физичке културе каже да наша деца и спортисти постижу велике резултате безобзира у којим условима раде и то треба неговати и ценити.
Учесници дебате апеловали су на младе да се у што већој мери баве спортом и физичком активношћу.
“Пуно ми је срце кад одем на спортски комлпекс и видим да три клуба раде и тренирају, али и кад видим много деце и озбиљне људе који тренирају и раде озбиљан посао и кад долазе рекреативно да трче и раде иако се не баве спортом”, каже Милан Рашић-председник карате клуба “Сен Ши”.
На дебати је закључено да је један од главних проблема за спорт на овом подручју лоши услови за бављење базичним спортским активностима, гимнастиком, атлетиком и пливањем.

Check Also

Вучић и Чен Бо о ситуацији на КиМ уочи састанка у Бриселу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо и …