Главна / Вести / Косово и Метохија / Новим споразумом настављена сарадња два главна града наших покрајина

Новим споразумом настављена сарадња два главна града наших покрајина

У просторијама града Приштине са седиштем у Грачаници данас је потписан уговор о сарадњи Стонотениског савеза Новог Сада и Привременог органа града Приштине. Уговор су потписали председник Градског стоносениског савеза Предраг Ничић и председник Привременог органа града Приштине Новак Живић.

Споразум представља узајамну сарадњу две стране на пољу развоја и афирмације спорта путем осмишљавања и реализације низа спортских активности и манифестација посебно где су укључена деца и омладина, особе са инвалидитетом, жене у спорту, али и у категорији старије популације у смислу рекреативног спорта.
Осим организације манифестација, споразумом се предвиђа размена стручне идеје кроз међусобну едукацију, организацију тренерских семинара и размене знања и искустава у области спорта и организације заједничких кампова као и припреме спортиста и спортисткиња.
Споразумом се предвиђа да СТСНС и ПО Град Приштина организују заједничке сусрете спортиста и спортских радника, пре свега у сврху реализације поменутих циљева.
Председник Привременог органа града Приштине Новак Живић, рекао је, да ће ова локална самоупрва анимирати децу и омладину и уопште грађане у својој општини и упутити им јавне позиве за учествовање на манифестацијама где би се промовисао стонотениски спорт.
“Мислим да смо овим данашњим чином, сусретом и потписивањем уговора, схватили шта је смисао пријатељства и шта је истинско и право пријатељство. Знамо колико је спорт важан. Учествовање у спорту учи нас тимском раду, лидерству, самодисциплини, одговорности и  толеранцији. Спорт јача наш карактер, поштовање и самопоуздање, баш онако, како су наши славни спортисти кроз историју стварали и прослављали резултате.
Не заборављамо да је Нови Сад био уз Грачаницу и у најтежим тренуцима. Братска љубав и подршка ни данас не изостаје, она се гради и проширује све више и више, и зато верујем да ће наши клубови, не само у стонотенису, већ и у другим спортовима имати сарадњу, какву истински сви заједно желимо, рекао је председник Привременог органа града Приштине Новак Живић.

Check Also

Сава Јањић: Покајање означава промену ума, срца, начина живота

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић на духовној трибини у Грачаници, рекао да је покајање …