Главна / Друштво / Концерт ансамбла “Венац” вечерас у Дому културе “Грачаница”

Концерт ансамбла “Венац” вечерас у Дому културе “Грачаница”

Ансамбл “Венац” одржао је синоћ целовечерњи концерт у Дому културе ,,Стари Колашин” у Зубином Потоку, а вечерас, са почетком у 19.00 часова, наступа у Дому културе “Грачаница”.

Гост концерта у Дому културе “Стари Колашин” био је КУД “Мокра Гора” из Зубиног Потока. На концерту су се представили Арсеније Марковић, Миљан Симић и Андрија Ђорђевић из Грачанице, млади полазници Радионице тамбуре “Свирај тамбуро” у оквиру Венчевог пројекта “Покрајине за културу”, који су након свега 11 дана од почетка рада радионице засвирали на сцени тамбуру.

Како се наводи у саопштењу, ансамбл Венац је пре целовечерњег концерта са Факултетом уметности Универзитета у Приштини – Косовској Митровици, учествовао на обележавању 40 година Светског дана игре у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици. На овом јубилеју “Венац је презентовао видео спот под називом “Народ”, који је снимао на тврђави Звечан и у Великој Хочи током априла и маја 2021. године. Организатор овог догађаја био је Факултет уметности Универзитета у Приштини – Косовској Митровици.

Ансамбл “Венац” одржаће вечерас концерт и у Грачаници, са почетком у 19.00 часова у Дому културе Грачаница.

Цена улазнице је 250 динара, а ансамбл “Венац” ће приход од продаје карата донирати певачкој групи КУД “Божидар Мицић” из Велике Хоче, којој је неопходна помоћ у прикупљању средстава за куповину народне ношње.

Покровитељ ансамбла “Венац” је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Четворо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница регистрована су још четири лица позитивна на Ковид 19, саопштио је …